Vortrag von Jun.-Prof. Dr. Robert Hepach: "The Ontogeny of Prosocial Emotions"

Im Rahmen der Vorlesungsreihe der Juniorprofessoren und -professorinnen an der Erziehungswissenschaftlichen Fakultät der Universität Leipzig wird LFE-Mitglied Jun.-Prof. Dr. Robert Hepach (Methoden zur Erforschung frühkindlicher Entwicklung) einen Vortrag halten.

Das Thema lautet: „The Ontogeny of Prosocial Emotions“

Early ontogeny has been theorized to be the key developmental period for prosocial emotions such as elevation, pride, and guilt to emerge. The research outlined here builds on a series of methodological innovations to study the ontogenetic origins of prosocial emotions and how their expression is in turn shaped by culture to fulfill their primordial function of regulating social interactions among peers. The results inform ongoing philosophical and biological debates on prosociality with profound consequences for how we, as a society, educate children to reach their full prosocial potential.

Wann? Mittwoch, 08. Mai 2019 | 17.15 – 18.45 Uhr
Wo? Universität Leipzig, Campus Jahnallee, Marschnerstraße 29e, Bildungswissenschaftliches Zentrum, Hörsaal 015 oder Raum 132 (Bekanntgabe am Tag vor Ort)

Weitere Veranstaltungen der Vorlesungsreihe sind hier zu finden.